Totul despre miscare zeitgeist.

miercuri, 3 februarie 2010

Fundamente

     Schimbarea sociala fluida se poate realiza numai daca doua conditii sunt indeplinite. Prima, sistemul valorii umane, care consta in intelegerile si credintele noastre, trebuie actualizat si schimbat prin educatie si introspectie serioasa. A doua, mediul inconjurator care trebuie sa se schimbe pentru a suporta noua infatisare a lumii. Interactiunea dintre sistemul valorii umane si mediul lor consta in influenta comportamentului uman.
     De exemplu, in cultura noastra, etica este o chestiune de treapta, pentru sistemul nostru social care promoveaza si rasplateste competitia si interesele insasi. Aceasta perspectiva nu doar duce la un comportament aberant... il creaza direct. Coruptia este model in societatea noastra si cei mai multi oameni nu vad lucrul acesta, cat timp societatea sustine acest comportament, este considerat un lucru normal si drept...sau ca o chestiune de rang.
     Avand in vedere aceasta tendinta , este o falsitate sa se afirme ca unele grupuri sunt considerate corupte si toti ceilalti sunt buni. Aceasta este era veche a "noastra si a lor", a lumii care nu are nici o baza empirica, pentru ca este, din nou, o chestiune de treapta.
     De exemplu, exista o mare miscare de oameni care vorbeste in mod continuu despre Noua Ordine Mondiala si in aceasta notiune exista o elita de grupuri de oameni care au incercat sa preia conducerea lumii de o perioada lunga de timp si care au manipulat societatea prin diferite moduri pentru a-si promova scopurile lor.
     Acest lucru, bineinteles, este adevarat intr-o anumita masura.
     DAR, esecul acestei constiinte este ca acest grup nu este un grup al tuturor. Este o tendinta.
     Daca ati lua toate persoanele din varful ierarhiei, care sunt angajate in hegemonia globala , ar putea fi simplu o chestiune de timp ca un alt grup sa simta intensificarea aceleiasi ambitii. Cu toate acestea, nu oamenii individuali sau grupurile sunt problema. Aceastea sunt, de fapt, conditiile sub care acesti oameni au fost obisnuiti si indoctrinati. Bineinteles, ,multi argumenteaza impotriva acestui punct de vedere cu o notiune evazionista ca natura umana este cea care cauzeaza aceasta competitie si nevoia de dominanta. Acest lucru nu este acceptat de catre fapte. in realitate, noi suntem aproape tablite curate cand ne nastem si este mediul nostru cel care ne formeaza, cine suntem si cum ne comportam.
     Prin urmare, pentru ca ADEVARUL sa apara, trebuie sa petrecem mai putin timp luptandu-ne cu produsele acestei structuri sociale rele si mai mult timp sa incercam sa schimbam cauzele fundamentale. in masura in care este dificil si descurajator sa poti sa gandesti aceasta cale, este singura cale prin care lumea noastra se va schimba in bine.
     Putem continua sa oprim furnicile care vin de sub frigider, dar atata timp cat nu vom elimina alimentele din spatele lui, ele continua sa vina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

web page hit counter