Totul despre miscare zeitgeist.

miercuri, 3 februarie 2010

Scopul miscari Zeitgeist.

    Scopul este de a revizui societatea noastra in lume, in concordanta cu actualele cunostinte prezente la toate nivelurile, prin cresterea gradului de constientizare a posibilitatilor sociale si tehnologice de care dispunem.
    Intentionam sa refacem modul de a intelege necesitatile fundamentale ale speciei umane si a mediul inconjurator prin promovarea celor mai recente descoperiri despre cine si ce suntem cu adevarat, intelegand ca stiinta, natura si tehnologia (mai mult ca religia, politica si banii) sunt baza evolutiei noastre structurale si spirituale, nu doar ca indivizi ci si ca civilizatie, ca un tot unitar. Ideile principale ale acestui mod de gandire se bazeaza pe observarea elementelor Spontane si Simbiotice ale legilor naturii si a modului in care, folosind aceste cunostinte ca baza a institutiilor personale si sociale, viata pe pamant poate deveni un sistem care evolueaza constant in bine, in care consecintele sociale negative precum stratificarea sociala, razboiul, atitudinile partizane, elitismul sau delicventa se vor reduce constant si, eventual, vor disparea complet din spectrul comportamentelor umane.
    Cand intelegem ca toate sistemele sunt intr-o constanta evolutie si ca avem relatii simbiotice evidente si profunde cu natura si cu ceilalti oameni, realizand ca integritatea noastra este dependenta de integritatea intregii societati, ne dam seama ca structurile sociale existente sunt anormale si aberante si ca simpla lor existenta este cauza instabilitatii sociale. De exemplu, sistemul monetar este considerat de multa vreme ca fiind o forta pozitiva in societate datorita ipotezei ca ofera progres si stimulente materiale. in realitate, sistemul monetar a devenit promotorul divizarii sociale si al controlului totalitarist.
    Cea mai avansata forma de "Divide si Stapaneste" fiind structurata in jurul ideilor ca:
        (1) Trebuie sa luptam cu ceilalti pentru a supravietui si
        (2) Fara un stimulent material oamenii nu fac nimic util.
    In ceea ce priveste numarul 1 (suntem intr-o competitie directa cu ceilalti pentru a supravietui), prezenta acestei caracteristici, a competitiei, in sistem garanteaza coruperea fiecarui nivel al societatii, bazandu-se pe "noi contra lor". Multi spun ca piata libera este benefica... dar corupta in prezent de legi ineficiente, favoritism, salvarea companiilor de catre stat, etc. Ei presupun ca, daca un capitalism pur ar fi lasat sa se dezvolte, totul ar fi in regula. Este fals, deoarece lumea in care traim, cu toata coruptia si favoritismele ei, ESTE un rezultat al capitalismului. Nici o lege nu va reusi sa opreasca vreodata traficul de informatii confidentiale, frauda, monopolul, exploatarea, poluarea, produsele cu degradare planificata sau altele asemenea... sunt rezultate inevitabile ale sistemelor bazate pe competitie, deoarece acestea fac necesara exploatarea oamenilor pentru a obtine profit.
    Trebuie sa depasim aceste idealuri opresive si sa ajungem la un sistem proiectat pentru a sustine fiintele umane... nu a le forta sa lupte pentru supravietuire. in ceea ce priveste numarul 2, (fara un stimulent material oamenii nu fac nimic util) este o perspectiva trista si incredibil de negativa asupra fiintelor umane in general. Sa presupui ca o persoana nu face nimic decat daca este motivata material, fortata, este absurd. Amintiti-va ca nu stiati ce inseamna banii cand erati copii. Va jucati, erati curiosi si faceati multe lucruri... de ce? Pentru ca asa doreati. in sistemul in care traim insa, acea curiozitate naturala si auto-motivare este indepartata fortat, obligand oamenii sa se conformeze, pentru a supravietui, unui sistem de munca specializat, compartimentat, unui rol aproape predefinit. Acest lucru produce adesea o revolta naturala a persoanei, consecinta a fortarii, si asa ajungem la separarea "placerii" de "munca". Sustinatorii sistemului monetar (care spun ca acesta ofera stimulente) nu recunosc asta, considerand lenea ca definitorie pentru fiinta umana. intr-o societate adevarata oamenii si-ar dezvolta abilitatile naturale contribuind la dezvoltarea societatii, nu pentru ca sunt platiti pentru asta, ci pentru ca, la un nivel superior, realizeaza ca ajutand societatea se ajuta de fapt si pe ei insisi. Acest tip de gandire speram sa-l promovam si sa il demonstram. Rasplata obtinuta pentru contributia adusa societatii este prosperitatea acelei societati... care, in schimb, sustine propria prosperitate.
    Privind lucrurile in ansamblu, este important sa intelegem ca lumea este in prezent condusa, in mod clar, de un mic grup de oameni aflati in functii de conducere ale institutiilor dominante in societate - afaceri si finante. Structurile guvernamentale functioneaza in stransa legatura cu societatile comerciale si bancile. Forta vitala fiind banii care reprezinta de fapt o iluzie, inutila societatii actuale, este folosita pentru a manipula si organiza societatea dupa principii care produc inevitabil elitism, crima, razboi si stratificare sociala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

web page hit counter