Totul despre miscare zeitgeist.

miercuri, 3 februarie 2010

Cine sunt si ce propune miscare Zeitgeist.


    Zeitgeist se trage din cuvintele germane "zeit care inseamna timp" si "geist care inseamna epoca", deci prin traducere spiritul unei epoci.
    Miscarea Zeitgeist este bratul activist al Proiectului Venus.
    Miscarea Zeitgeist nu este o miscare politica, nu tine cont de notiuni divizionare, cum ar fi natiuni, guverne, rase, religii, apartenente de orice natura sau clase sociale.
    Este important sa se inteleaga ca totul in viata este o progresie naturala, trebuie sa recunoastem, de asemenea, ca specia umana are capacitatea de a incetini drastic progresul si a paraliza evolutia, prin intremediul structurilor sociale. Lumea care o vedem astazi, plina de razboi, coruptie, elitism, poluare, saracie, boli epidemice, incalcarea drepturilor omului, inegalitate, discriminare si criminalitatea este rezultatul acestei paralizii.
    Multe dintre ideile acestei miscari provin dintr-o organizatie numita "Venus Project", realizata de inginerul, proiectant social si industrial, Jacque Fresco. El a lucrat aproape intreaga viata pentru a crea instrumentele necesare pentru a imagina un design al unei noi lumi, care ar eradica in cele din urma razboiul, saracia, criminalitatea, stratificarea sociala si coruptia inlaturand cauza tuturor acestor probleme. Notiunile lui nu sunt radicale sau complexe. Ele nu impun o interpretare subiectiva, in formarea lor. in acest model, societatea este creata ca o oglinda a naturii, cu variabile predefinite, in mod inerent.
    

Noi nu suntem aici pentru a conduce, ci pentru a organiza si educa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

web page hit counter