Totul despre miscare zeitgeist.

miercuri, 3 februarie 2010

Proiectul Venus. Cum Poti Ajuta.

Orasul experimental


Proiectul Venus propune construirea unui oras nou experimental, al caror scop este dublu:
(1) Pentru a testa functionalitatea modelelor si a propunerilor Proiectului Venus precum si sa furnizeze informatiile necesare pentru a permite oamenilor sa se adapteze intelectual si emotional tranzitiei sociale.
(2) Pentru a stabili un centru de permanenta planificare care vor fi folosite pentru urmarirea pe termen lung si scurt a proiectelor globale, pentru a ajuta la punerea in aplicare a unei economii bazata pe resurse, ce va permite depasirea deficitului, foametei, saraciei, si a multor probleme sociale cunoscute.
Acest lucru nu va fi o asociatie de intreprinderi private pentru cativa selectati, ci ar putea fi un oras deschis pentru public pentru a fi vizitat. Configurarea circulara propusa a acestor orase noi nu este doar o conceptualizare stilizata arhitecturala, ele sunt rezultatul a ani de cercetare in crearea unui mediu, care poate servi cel mai bine nevoilor locuitorilor si totusi sa conserve resursele. Fara cunostinte aprofundate despre relatia simbiotica dintre umanitate si a mediului sau, ar fi extrem de dificil sa dezvoltam solutii viabile la problemele noastre. Proiectul Venus a luat cu atentie acest si multi alti factori in considerare .
Deciziile unui guvern de tranzitie in acest mediu ar trebui sa se bazeze pe ceea ce este necesar pentru a atinge obiectivele umane, ecologice si a unei societatati ce se autosustine din punct de vedere tehnic.
La fel ca toate celelalte proiecte sociale inovatoare, se incepe cu cateva persoane care isi dedica timpul lor pentru a informa si pe ceilalti despre beneficiile umane ale acestei noi directii. Oamenii sunt invitati sa ajute in orice mod la fazele initiale ale noului oras experimental. O echipa interdisciplinara din system engineers, programatori, arhitecti, planificatori de oras, sociologi, educatori, etc, ar fi, de asemenea, necesara.
Conceperea Proiectului Venus nu priveste conditiile de mediu ca fiind fixe sau statice. Noi trebuie sa permitem adaptarea in cadrul sistemului ca un proces continuu. Astfel se va evita perpetuarea regimului temporar (de tranzitie) dincolo de perioada lui de utilitate.
Acest design circular ar putea fi prototip pentru o serie de orase noi care urmeaza sa fie construite in diverse locuri din intreaga lume. Rata de progresie va depinde de disponibilitatea de fonduri colectate si cat de multi oameni se vor identific si vor spriji aceasta directie.
Pe masura ce aceste comunitati noi se vor dezvolta si vor deveni mai larg acceptate, ele pot foarte bine forma baza unei noi societati, de preferinta, prin procesul de evolutie, mai degraba decat prin revolutie.
Proiectul Venus nu militeaza pentru dizolvarea sistemul existent de libera intreprindere, credem ca se va ajunge la un sfarsit de la sine, ca parte a evolutiei sociale. Va incurajam sa va informati cat mai bine cu privire la propunerile acestui proiect, prin cartile noastre si videoclipuri, si va invitam sa va alaturati cu noi in munca spre realizarea unei civilizatii noi, care ar putea oferi o viata mai buna pentru toata lumea.


In concluzie


Multe persoane doresc sa stie ce pot face imediat pentru a ajuta unificarea la nivel mondial. Daca va identificati cu propunerile Proiectului Venus, puteti ajuta invatand cat mai multe despre noi, prin intermediul cartilor si DVD-rile noastre. Puteti contribui la promovarea aceastei directii, in orice mod in care sunteti in stare. Vorbind cu altii despre aceste idei, strangand fonduri, scriind articole, contribuind cu publicitatea, promovand tururi de prelegeri, sau puteti produce materiale promotionale. Daca va aflati intr-o pozitie de a initia un film acest lucru ar fi foarte important. Exista o multime de facut si avem nevoie de ajutorul multor oameni in aducerea acestor idei pentru publicul larg.
Descoperirile noastre si propunerile de design vor fi prezentate publicului larg si a tuturor institutiilor de invatamant. Daca oamenii vor gasi destul de acceptabile propunerile si vor alege sa se alature cu noi acestia vor ajuta, la formarea nucleului unei organizatii pentru efectuarea obiectivelor noastre.
Viitorul este responsabilitatea noastra, daca nu reusim sa acceptam aceasta responsabilitate, altii vor gandi pentru noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

web page hit counter