Totul despre miscare zeitgeist.

miercuri, 3 februarie 2010

Sociologie

    Sociologia este deseori definita ca "Studiul societatii; interactiunea sociala umana".
    Acest domeniu considera structurile sociale Cognitive si Materiale. Un exemplu de Structura Sociala Cognitiva este institutia stabilita a religiei si felul in care functionarea sa afecteaza constiinta colectiva. De exemplu, Profilul Crestinilor are o inclinatie in care viata umana este un element separat al naturii si ca omorarea unui fat nenascut este o greseala.
    Structurile Sociale Materiale, pe de alta parte, sunt foarte evidente si ele exista in forma corporatiilor si guvernelor, fiecare avand o puternica influenta in societate. Bineinteles, toate Structurile Sociale Materiale se revarsa peste tot in lumea Cognitiva, pentru ca ele au intotdeauna o ideologie in spatele lor.
    Acum o problema comuna sociologica are de-a face cu Natura Umana si cu efectele sale intr-un sens colectiv. in instanta, cei mai multi oameni au fost invatati ca fiintele umane sunt in mod normal competitive unele cu altele, la fel ca si cu stratificarea sociala si ierarhia care sunt de asemenea tendinte naturale umane.
    ceasta este o aberatie.
    Daca te uiti , sa zicem, la niste lei, vei vedea ierarhie sociala si competitie violenta pentru mancare in cele mai multe cazuri. Aceasta comparatie este ceea ce ii determina pe oameni sa creada ca este un eveniment natural in societatea umana, de asemena ( razboiul, lacomia, egoismul). Ceea ce este depasit cu toate acestea, sunt Conditiile prezente ale Mediului in fiecare caz. Leii exista intr-o societate a Lipsurilor. Ei nu au abilitatea sa produca si sa gestioneze hrana si resursele, si astfel, mancarea nu este disponibila la cerere. Ei trebuie sa vaneze si sa se lupte intre ei. Acest lucru creaza competitia naturala, in scopul de a supravietui, LEII trebuie sa fie agresivi cu ceilalti. in schimb, ierarhia este creata pentru cei mai puternici dintre acesti lei care castiga cel mai mult, si in schimb isi exercita dominatia prin stratificare.
    De asemenea, in Societatea Noastra curenta, acelasi lucru se intampla. Oamenii au inceput sa traiasca in aceasta perpetuare a lipsurilor de la inceputul existentei. Cu toate aceastea, in timp, noi am devenit mai civilizati datorita abilitatii noastre de a Crea. Spre deosebire de Lei, oamenii sunt capabili sa creeze instrumente si sa puna in miscare procesele care elibereaza fiinta umana de o anumita problema, reducand Lipsurile. Avand in vedere aceasta imagine vedem ca intr-un nivel fundamental in care, daca deficitul poate fi eradicat, atunci comportamentul uman ar fi supus unei schimbari dramatice, indepartandu-se de competitie, stratificare si dominanta si mergand spre cooperare.
    De asemenea, ideologiile demodate, care nu se vor abandona in timpul ce a ramas, la fel ca religia teistica, compun acest mit in care omul/societatea sunt construite intr-un anumit mod. De exemplu, ideologia Catolica afirma ca oamenii sunt predispusi la pacat.
    Acest lucru este demodat, absurd si bazat pe o intelegere primitiva a comportamentului uman si pe o conventie subiectiva.
    Nu exista abolut nici o diferenta intre un copil de-al lui Gandhi sau un copil de-al lui Hitler, datorita faptului ca mediului care creaza persoana si, prin urmare, societatea ( si vice versa).
    Prin urmare, schimbarile adevarat sociologice vor veni prin indepartarea conditiilor ce cauzeaza comportamentul aberant care polueaza societatile noastre. inchisoarea, Politia si Legile sunt doar solutii de suprafata nereusind sa rezolve cauza problemelor sociale, ci incercand sa izoleze si sa indeparteze indivizii din societate. Tind astfel sa agraveze lucrurile in timp.
    In cele din urma, se merge pe un redesign al culturii noastre pentru a schimba ulterior comportamentul uman astfel incat trasaturile negative sa fie inlaturate de la sine prin nonexistenta cauzalitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

web page hit counter